søndag, september 30, 2007

Bil og Bolig og Bøvl og Billeder/ Jeg vil hellere selv lave mad end at gå ud at spise!

Vi har fået et sted at bo! Selvom der er en fantastisk udsigt her fra 15. sal i Harbor Tower, er indretningen amerikansk, væggene af det tyndeste gips og beliggenheden særdeles uønskelig. For at komme på arbejde skal man igennem downtown tunnelen der mest af alt minder om afkørsel 8 på Holbækmotorvejen en fredag eftermiddag kl 16, eller med hjuldamperen der går lige over vandet til kontoret, men hvis afgange er som vinden blæser. Og selvom vejret også er dejlig i Portsmouth, og poolen var rigtig lækker i går morges, har ingen af os rigtig lyst til at handle i den lokale FoodLion alene. Der er et tydeligt klasseskel uanset hvor vi går hen, og der er bare federe ting end at være utryg fordi man har nok penge i lommen til både at kunne købe mælk og juice.

I gallons, naturligvis.
Så nu rykker vi til det område der kaldes 'Historic Ghent' og som ligger på Granby Street (en slags pendant til Strædet i København, hvad angår restaurant/café liv), ca. 1,6 mile fra kontoret. Vi brugte hvad der syntes som evigheder på at toure igennem diverse lejligheder og sågar huse. Både downtown Norfolk og ude ved Virginia Beach. Vores ønskelister var heldigvis temmelig ens; vi ville have 2 eller 3 soveværelser, 2 badeværelser, i hvert fald 1 walk-in closet, et fitnesscenter, en pool, en altan eller have, muligheden for at grille, et køkken der ikke ligner noget fra krigen, affaldskværn, opvaskemaskine, washer/ dryer og en plantegning hvor man ikke vader direkte ind på det tæppebelagte stuegulv. Det gør man nemlig åbenbart som oftest, og ham gutten der sælger det sart rosa tykke gulvtæppe til lejligheder i staten Virginia har virkelig tjent kassen, for det er all over!
Ingen af os gider egentlig at slå græs eller klippe hæk, og det er simpelthen også for tidligt i livet at være SÅ sat, efter min ringe overbevisning, så det med huse gik vi forholdsvis hurtigt væk fra. En lang jagt og 23 fremvisninger senere skrev vi under på The Bristol at Ghent, som blev bygget for et år siden og har det hele. Lejlighed 222 er vores fra d. 18. oktober, og containeren er ifølge flyttefirmaet sendt afsted med ankomst 11. oktober, og så skal den igennem tolden, og det tager nok omkring 15 dage, så vi holder lige fast i Harbor Tower indtil møblerne er på plads.



Det var det nemme af det. Vi har også fået en bank konto uden videre problemer, lige pånær at det tog to en halv time at få åbnet tre standard konti med et depositum på 75 USD. Men sådan er det hele, lader det til. No wonder de arbejder 11 timer om dagen, når tiden skal bruges på at sludre og arbejde i halvt tempo. I fredags var sekretæren 20 minutter om at udfylde en Airwaybill til et brev til FedEx, mens jeg stod ved siden af! Det er godt man har lært os at tælle til 10, så utålmodigheden ikke løber helt af med os i sådanne stunder!

For at få et lån, skal man have en credit history. For at få en credit history skal man bevise man har betalt af på et lån i USA. For at få et billån eller en lease aftale, skal man have et Virginian State Driver's License. For at få et lokalt kørekort skal man have et Social Security Number. For at få et SSN skal man have to former for identifikation. Et dansk kørekort tæller ikke, og passet hvori vores visum sidder, tæller tilsammen kun for én form. Resten af de mulige dokumenter som det her social security kontor may accept er udstedt i USA. Vi er næsten på vej til Las Vegas for at blive viet af Elvis i en drive-through. Lige pånær at det kan man heller ikke uden et SSN. Et par viderestillinger rundt på den danske ambassade i Washington D.C., og nu er vores vielsesattest på vej overnight med FedEx til en officiel oversættelse der er udstedt af USA.

Checken på de 27 USD sådan noget koster, skulle vi i banken efter, og vi måtte stave højt til 'Royal Danish Embassy', for det kunne skrankepaven ikke. Lidet imponerende, men nu er der lidt hul i det praktiske program, for vi kan ikke komme videre førend vi har fået oversættelsen tilbage. Tænk i øvrigt at en vielsesattest kan fungere som gyldig identifikation.

Vi får kørt nogle kilometer rundt til alle de offentlige bureaukrati instanser og møder sjove folk på vejen.

Der er et sted der laver fantastiske maki-ruller som får 10 point herfra. Derudover er udvalget og niveauet af deres kød og deres grønt i det lokale Farm Fresh market i downtown Norfolk så godt, samtidig med at deres køkkenevner på restauranterne i byen er så ringe, når ikke man tæller bøffen med (bøfferne er absolutely marvelous!), så faktisk har vi både fået frikadeller og kyllingekår og forårssalater og bagte kartofler indenfor lejlighedens fire vægge. Det smager bare bedre.

Og så har vi købt en BMW X5 fra 2002 som vi får om en uges tid - dét bliver stort!

Ingen kommentarer: