torsdag, november 15, 2007

14 gode idéer til at blive i bedre humør

Ingen af os har nogensinde rigtig været til det med familiealbums spredt ud over hele boligarealet. Til gengæld er vi begge glade for smukt, dansk design og klare linier, symmetri og bevidst asymmetri og spændende vinkler. Og en enkel farveskala der er varm, brændt, stærk og blød. Og vi har en fælles last i en fremragende evne til at rode et rum eller en hel lejlighed til på forbavsende kort tid, og vi synes også begge to at det er så fantastisk når der ikke er rod, men bare rent.

Og nogle gange bliver det måske lige pludselig næsten sterilt. Her er dobbelt så meget plads som før, og køkken/ spisestue/ stue er et lækkert stort, åbent rum med plads til en låneFatboy midt på gulvet, og stadig overskud til at man kan lægge mange mennesker fladt på gulvet, hvis man gerne vil det. Af den ene eller den anden grund.

Hmm, et kig omkring og nogle grublerier og lidt indadvendt reflektion. Samtidig er der en spøjs vinkel på højre side af sofaen, et stykke væg med gulv der bliver ved at virke lidt bart, og ikke rigtig duer til en fed stol af Feng Shui årsager og energi i rummet og sådan, og hvor en skænk af en art både er lidt for voksent, og ikke føles rigtig, når jeg forestiller mig det. Det er som om sådan en skænk gerne vil være et sidebord, hvis den skal være lige dér, men sofaen vil helst ikke være med. Og med en hel sofa der ikke gider lege, bliver det aldrig rigtig godt, for så bliver det bare et støvobjekt, og lige pludselig et problem igen, rent energimæssigt, du ved.

Hjørnet her er cirka på midterlinien i det åbne rum, så det vil være oplagt at bruge vinklen til at skabe en form for samhørighed og åben, varm velkomst, samt besvare spørgsmålet om noget personligt og ikke-sterilt og også give lidt frækt modspil til den brændte farveskala.

14 nøje udvalgte fotos (kriterie: historien bag) i 14 nøje udvalgte fotorammer (kriterie: billigst muligt) der bringer smil og vækker minder, nærmest på Mormor-agtig manér. Er det ikke personligt og ikke-klinisk? Og så er I der allesammen, og det er så hyggeligt :-)

Citrontræet er ikke købt endnu, men det kan ikke vare længe. Og så er der den grønne pangfarve, der står i stærk kontrast til alt det røde, brune og gyldne, og er både sjov og sprælsk. Og det er luftigt og ikke en dump ting. God energi, ikke? Og lækkert flow, tror jeg.

Jeg forærede min søster et citrontræ i fødselsdagsgave engang. Normalt er ingen af os i stand til at holde liv i en kaktus længere end til fotosyntesen giver op af sig selv, men hun passede og plejede det bette træ, og der gik imponerende lang tid før det døde, og hun købte så et nyt for at jeg ikke skulle tro hun ikke havde været omsorgsfuld nok. Nu savner jeg hende lidt - indrammet øverst til højre hvor hun stolt fremviser en dessert. Hun er altså en skæg éen.

Det bliver godt at få det citrontræ. Og besøg anden uge i december.

Ingen kommentarer: