onsdag, november 21, 2007

Gode dyr er i sandhed rådne

Det er Thanksgiving i morgen, og alt er lukket, og på kontoret er der afgang kl 15 i dag. Ønsker om "Safe & happy Thanksgiving" fra alle man møder, fra UPS manden til senior management til ham der pakker varer i plasticposer i Farm Fresh. Og vi skal have en vegetable side dish med ud til rugbykammeraten Andy. Nok til 16-20 personer...

Så man forhører sig naturligvis lidt omkring for at finde den passende ret at medbringe. Hvad plejer de at spise, hvad vil de helst ikke have, hvad drømmer de måske om, og hvad er slet ikke passende? Weekend gæsterne foreslog Green Bean Casserole med notationen at det er meget klassisk og altid kærkomment, og en del af selve traditionen. Lidt yderligere research afslører at grønne bønner, majs og squash er omdrejningspunktet hvad angår den traditionelle opsætning af Thanksgiving Dinner.

Så er der hele det kulturelle aspekt; ville de måske synes at det er spændende at få en mere europæisk variation over emnet, eller vil de synes at det i sig selv er sjovt at få en europæer til at lave en opskrift på hel traditionel amerikansk manér. Jeg er ikke sikker på Thanksgiving er stedet hvor man skal rode med traditionerne. På den anden side må man også forvente at når man outsourcer dele af menuen, bliver det aldrig som man selv havde lavet det, og det er jo noget af det mere interessante. Og på den tredie side handler det også om integritet, for jeg tror simpelthen ikke at vores forsultede gourmettørst kan overleve egenhændigt at skulle producere den babymad, vi så ihærdigt forsøger at undgå. Der er så få ting tilgængelige der har en konsistens, hvor et fungerende tandsæt stilles som krav.

Og hver en opskrift byder på enten majs, bønner eller squash fra dåse (!), hældt over i fad og tilsat fløde, mælk eller smør, og så skal der revet ost ovenpå og måske lidt ristede løg. Bløde, ristede løg fra dåse. Det er så forfærdeligt og fortvivlende.

4 kommentarer:

Unknown sagde ...

Saa er der vist bare at sige: Happy Thanksgiving! spændt på at høre hvad I ender med som Jeres bidrag....

Christa sagde ...

Jaaeh... Spændt eller rædselsslagen nærmere?
- Update følger

Patrick sagde ...

Jeg vil bare lige sige at jeg har siddet og surfet hans side i mindst 20 minutter, og jeg er bare SÅ sulten nu!

Er man så en wanna-bee amerikaner der endnu ikke har indrømmet det over for sig selv? eller hva'?

Christa sagde ...

Det mener du simpelthen ikke! Dig der så fornuftigt bager og sylter og gør alting lækkert og hjemmelavet?
Åh, mit hjerte bløder