torsdag, november 08, 2007

Hvad er forskellen på en flodhest?

De mente det alvorligt, da, i den oprindelige introduktion til udstationeringen, begrebet Sensitivity Training blev nævnt som et led i en sømløs integrationsproces. 4 timers HR councelling i dag, og kollegaen og jeg er de to stereotyper på "den slags" expat danskere der oftest havner i problemer som følge af en brovtende humor og utilstrækkelig omtanke overfor andres følsomme områder. Som eksempel nævnes min chef, der i sit tidligere job i en stor amerikansk virksomhed startede hver morgen med en hilsen udi kontoret, og den ene morgen brugte udtrykket "good morning ladies", da der kun var kvinder tilstede i rummet. Én kvinde valgte at klage til HR, chefen var kaldt til fortrolig samtale, fik en permanent bemærkning i sin HR fil, og blev sat under moderat opsyn.

Vi finder ellers fortrolighed og tryghed i vores danske humor, hvor sarkastisk og spydig den end måtte syne overfor den traditionelle Amerikaner, men her i efterdønningerne kan jeg godt se at det måske er en god investering at møde dem på halvvejen og helhjertet forsøge at vise en åbenhed overfor den lokale måde at "gøre tingene på". Tænk egentlig, at man kan have sådan en oplevelse som forleden, og så tager det alligevel en del heavy eftertanke at få den idé at man måske er nødt til at give afkald på lidt af sig selv og træde ud af sin comfort zone for at lære dem at kende.

Billedet?

Mads er lige nu på sportsbar i sit træningstøj for at fejre den sidste træning på sæsonen med Norfolk Blues, og jeg fór vild i Photoshop Elements...

Ingen kommentarer: