torsdag, maj 03, 2007

Ma'am, can I help you?

1) Det er spøjst hele tiden sådan at blive vartet op om.

2) Især når det eksempelvis betyder at der er 2 personer om at dirigere trafikken i ét T-kryds på vej ind til en kæmpe parkeringsplads, og de vælger at stå skulder om skulder og ikke lige koordinere hvilken række biler der har forkørselsret hvornår.

3) Også når det betyder at der er 3 mand om hver ekspedition hos tradeshow-Starbucks, og man står der og prøver at få bare en enkelt af dem til at komme med en ny termokande i stedet for de to tomme, hvortil man prompte får svaret: 'The one on top is Decaf, the two on the bottom are regular.'
"- Yeah, sure, but they're both empty."
'- Oh no, Ma'am, they're the same in both pots.'
"- Gotcha, but BOTH of them are empty. (again)"
'- Oh, both of them, Ma'am?'
"- YesSir." (de fanger bare aldrig Dolph referencen her, og ser oveni købet helt forkerte ud, hvis det er en kvindelig ekspedient, så jeg vælger efterhånden at tage den sikre 'Aha-lyd' i stedet).
'- Oh, I'll bring you a fresh pot right over, Ma'am, sorry 'bout that, Ma'am.'

4) Især kræver det tilvænning at lære at se bort fra det faktum at alle de her rare personer der vil gøre alt muligt ekstra for at jeg skal have det godt, og her menes også taxa chaufførerne der selv har lamineret deres visitkort der er printet på gul pap og med en hotmail adresse på, er sorte og har svært ved at udtale bogstavet 'S' af en eller anden årsag ("it no good, di' weather here today, Ma'am"). Hold op, det er en kamel der skal sluges! At det på den måde så tydeligt er 40% af befolkningen der har ét bestemt erhverv og også er de eneste i den offentlige transport...

Til gengæld kan man jo så vælge at koncentrere sig om det faktum at man alle steder bliver tituleret Ma'am! Se, før i tiden i Danmark havde man nok gengældt med et "Ser De, det er nu rent faktisk frøken og ikke fru", men Gud nåde og forbyde den der nu om stunder ikke tiltales ved et "Fr" (hvordan udtaler vi egentlig dét rent fonetisk?), og i øvrigt bør kønnet vist slet ikke bemærkes hvad angår den moderne Quinde?

5) Det kunne da være jeg skulle håbe på at tornado varslen ikke holder ved, og så ringe til
og få en tur rundt i byen på ægte Malisisk vis.

1 kommentar:

Christa sagde ...

Hvorfor egentlig overhovedet have Decaf? Jeg forstår ikke koffeinfri kaffe, hvad er så formålet?