tirsdag, maj 22, 2007

Takt & Tone iflg. Fru Gad

Første afsnit; Livets Højtider:

"Forældrenes Stilling er ved denne Tingenes Udvikling blevet lidt vanskelig, og en saadan uventet Meddelelse om en Forlovelse er i mange Tilfælde en bitter Pille at sluge. Det maa dog tilraades ikke at intervenere i disse alvorlige Spørgsmaal. Selvom Forældre maa synes, at det ofte behandles vel let og løst af de Unge, og det virkelig ogsaa ofte gaar galt, bør de gøre sig klart, at denne moderne lettere Form for Indgaaelse af en Forbindelse alligevel kan have dyb Rod i Hjertet.

Selv om Forældre har haft andre Ønsker og Planer, maa de forstaa, at de ikke bør gøre Modstand, naar deres børn har truffet et Valg, men aabne deres Hjerte og deres Arme for Den, der bringes dem som en ny Søn eller Datter.

Det vil ikke alene være kærligst men ogsaa klogest, da det er frugtesløst at kæmpe mod Tidsaanden. De opnaar kun senere at maatte oprette, hvad de har tabt ved en forgæven Modstand, og bliver de Smaa derved.

I det hele taget bør Forældre aldrig glemme, at Den, der viser Mangel paa Forstaaelse af Kærlighed, og ikke selv viser Kærlighed, altid i det lange Løb bliver den Lille. Deres børn, der elsker, kan derfor have større Ret end de selv, der blot tænker."

- Hvem stemmer for at genoplive Emma Gads evige sandheder?

3 kommentarer:

Patrick sagde ...

Lad os lade være med det!

Hvis emma's sandhed er evig -behøver den jo ikke genoplivning.

Men hvor er det dejligt beroligende at opskriften på lykke, trods alt, ikke har ændret sig siden Emma. Og så er det jo en fryd at læse ord der er så rundt og blidt formuleret, at deres sandhed indses øjeblikkeligt.

For det er jo sandt. Hvilket også understreges endnu mere af det faktum at Emma's bekymring består gennem tid. Forholdet "Smaa" vs. "forældre" illustrerer stadig det modsætningsforhold og de heraf følgende konflikter, der opstår ved ens mangel på respekt for andre menneskers ve og vel, eller som Emma siger; "Den, der viser magel paa Forstaaelse af Kærlighed"

Måske nogen glemmer at du jo har dit eget bedste for øje...? og måske skal du bruge dette lille citat til at vise hvorfor pillen er værd at sluge....

ANYWAYS
go'morgen. Det er en dejlig morgen! stod op kl. 4 idag (faldt i søvn mgt tidligt.) og har siddet med friske java-bønner og set solen stige. Fantastisk!

//CA

Christa sagde ...

Godmorgen til dig også! Og sikken fantastisk start på dagen sådan ligefrem at bevidne at solen rent faktisk står op!

Måske intentionerne er gået i glemmebogen som du foreslår, men jeg har på fornemmelsen at der skal mere til end blot fremsendelse af et citat. Der går lidt vel Drama Queen i den, så - ikke?

Veggieeggs sagde ...

Hørt, hørt...et klasse indlæg i disse skæve tider...
Meget passende!

/Rfmku